“Naj že Damijan neha najedati, da se lahko lotijo posla.”

29. Apr 2017 08:08

Vlada se pri načrtovanju projekta drugi tir ne ozira pretirano na neodvisna strokovna mnenja. Predvsem civilna iniciativa Svet za civilni nadzor projekta drugi tir, ki je tudi prva pripravila zakon o drugem tiru, ki pa ga vlada ni upoštevala, vseskozi kritizira in opozarja pri postopanju vlade.

Eden izmed bolj glasnih predstavnikov civilne iniciative je znani slovenski ekonomist dr. Jože P. Damijan. A očitno vlada že komaj čaka, da se bo naveličal in bo lahko mirno izpeljala svoj posel.

Glede tega je zgovoren tudi komentar Jasmine Držanič:

Okej, tule so eni ljudje, za katere se utemeljeno misli, da so razsodni, povedali, da bi se zadeva lahko tudi drugače organizirala – dajmo tole še enkrat pogledati, premisliti, še vedno se najmanj škode naredi, dokler imamo samo papirje in izračune. In največ se prihrani takrat, ko še enkrat zadeve premisliš na papirju in na ekranu, preden greš delat tenderje in si potem izpostavljen tako inšpekcijam, pritožbam in vsemu temu. Pa človek bi si mislil, da bi se ljudje v vladi malo zamislili in se vprašali naslednje: Okej, kaj bomo pa mi počeli naslednjih pet let? A bomo izvoljeni (in bomo lahko za nazaj popravljali kikse). A si predstavljamo naslednjih pet let tako, kot si jih protagonisti od TEŠ 6, ki so predmet tako preiskav in razlag in so si sploh iz življenja naredili eno sprdačino (ki je niti dejstvo, da imaš 3 milijone gotovine, pa ne znaš povedati, odkod, ne more omiliti)? Ampak to, da se bodo ljudje zamislili – to so pričakovanja razumnega človeka. To so pričakovanja človeka, ki se sam, ko ima dve možnosti pred sabo, odloča po tem, ko je ponovno preučil obe možnosti – in če je bil količkaj pameten, je naredil iz tistih dveh neko sintezo. Tako bi delal razumen človek.

V primeru drugega tira ni tako. Tu ekipa čaka, da kolega Damijan neha govoriti… nadaljevanje tukaj.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]