Naklepna slepota bank

28. Apr 2015 08:22

brez_obrazaMakroekonomisti, politiki, bančniki, managerji, ogorčeni predstavniki civilne družbe, in mnogi drugi se v zadnjem obdobju na veliko ukvarjajo z razmislekom o vprašanju zakaj Slovenija gospodarsko propada, zakaj tonemo v revščino in kdo je kriv, da prebivalci prelepe dežele Slovenije dojemamo svoje življenje vedno bolj kot splet »norosti in bolečine«.

Stanko Štrajn je v tokratnem prispevku s preprosto aristotelsko logiko in sklepanjem pretehtal tri ključne pojme vseh slovenskih razprav. Privatizacijo, dajanje kreditov in jemanje kreditov.

Med drugim v zaključku ugotavlja: “Razmislek pelje k preprostemu zaključku, da je vsa razprava o razlogih slovenske recesije žargon pravšnjosti in ne jezik resnice, ki jemlje za edini kriterij svoje presoje stroko. Vse skupaj je namenjeno prikrivanju pravih vzrokov naših težav, ker nihče od vnetih razpravljavcev in razlagalcev skrivnosti gospodarskega nazadovanja ne govori o finančnem primitivizmu in o popolni ležernosti delovanja nadzornih mehanizmov.

Nihče ne imenuje krivcev z imenom, vsi se ukvarjajo le z abstraktnimi pravnimi osebami, ki so prikladni krivec za vse hudo, saj v svoji abstraktni pojavnosti svojih kritikov ne kaznujejo z zamerami in maščevanji, ki jih uporabijo fizične osebe, ko kdo zahteva ugotovitev njihove odgovornosti in ko terja od povzročiteljev gospodarske recesije tudi povračilo povzročene škode…”

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]