Napačno dojemanje Rusije

29. Apr 2015 14:52

rusija..“Nekateri ne morejo razumeti, da se v Rusiji predstavniki pravoslavne cerkve udeležujejo vojaške parade s komunistično simboliko, kako da fašist Putin zavaja ljudi s sovjetskimi zastavami, kako Rusi nimajo pojma o zgodovini, ko mešajo carske in sovjetske simbole in podobno…”

Bloger Petar Karamazov se je zaradi tega odločil napisati prispevek, kjer skuša vso to nerazumevanje nekaterih obrazložiti na bolj objektiven način, začenši z razpadom Sovjetske zveze leta 1991.

Kot med drugim ugotavlja realno gledano Rusija ni politično stabilna država saj je v 20. stoletju zamenjala tri politične sisteme in dvakrat ji je razpadel imperij. Zaradi kratkotrajnosti političnih sistemov in zaradi ruske navajenosti na »očeta naroda«, kot ga je predstavljal Car, pa potem dobimo občutek, da je nek ruski voditelj diktator.

Za Ukrajino pa bloger navaja, da gre za umetno državo, ki je nastala najprej zaradi nemških vojaških interesov v 1. Sv. vojni in propada Imperija Romanovih, kasneje pa so jo boljševiki vključili v sovjetsko federacijo in ji na račun ruskih ozemelj še povečali teritorij.

Celotno videnje Rusije si lahko preberete v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]