Naš varnostno obveščevalni sistem ima spodrezana krila

12. Sep 2014 13:23

SOVASlovenska obveščevalno-varnostna agencija – SOVA je osrednja civilna obveščevalno-varnostna služba, oblikovana po mednarodnem priznanju samostojne in suverene države Slovenije. Torej ima tudi Slovenija, kot vsaka druga resna država, vzpostavljen varnostno obveščevalni sistem.

Toda ta ima, kot v tokratnem zapisu piše bloger Amsel, spodrezana krila. Eden izmed razlogov naj bi bil ta, da smo nadzor nad varnostno obveščevalnim sistemom zaupali parlamentarni komisiji. Članov le te pa nikoli ni zanimal sistemski pristop na področju določanja strategij in ciljev varnostno obveščevalnega dela v državi, EU in svetu, temveč konkretno delovanje služb, prisluhi in druge pikantne podrobnosti, ki nikjer v svetu nikoli niso in ne bodo predmet parlamentarnega nadzora, opozarja bloger.

Dodaja, da je domet in nesposobnost »nadzorovalcev« jasna že ob pogledu na imena predsednikov in članov te komisije. Toda krivda za bledosenčnost našega varnostno obveščevalnega sistema se pri tej komisiji le zaključi, meni bloger.

V nadaljevanju bloger našteje še nekaj anomalij in dogodke, ki kažejo na vso nemoč in slabe možnosti operativnega dela. Med drugim tudi zadnja zgodba Reporterja o domnevni preiskavi zoper našega veleposlanika pri NATO v katero so vpletli še Poljake, NATO, MZZ in Ruse.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]