Nasilje opozicije v Venezueli – zgodba je podobna tisti iz Ukrajine

17. Jul 2017 08:37

V Venezueli že nekaj mesecev potekajo množični protesti opozicije proti predsedniku Nicolasu Maduru. Mediji seveda tej temi mimobežno tu in tam namenijo zgolj kakšno vrstico.

Po eni strani razumljivo, piše Sašo Ornik Jin, Venezuela je vendar na drugi strani sveta, zato vas preveč ne zanima. Zadovoljni ste s tistega malo, kar o dogajanju tam poročajo večji mediji. Da nimajo wc papirja, ker se gredo socialistični eksperiment, ki nikakor, pod nobenimi pogoji, ne more delovati. To so taisti ljudje, ki vam govorijo, da ste v Jugoslaviji jedli travo…

Mediji torej slikajo eno plat zgodbe, bloger Ornik pa je tokrat pripravil celosten pregled stanja Venezuele, tudi z nekaterimi primerjavami z našo nekdanjo državo Jugoslavijo ter nakazal, kako mediji v oddaljeni Evropi slikajo trenutne proteste v tej južnoameriški državi… Dobili bi občutek, da se miroljubna opozicija zbira na ulicah in trgih in dostojanstveno zahteva, da diktatura pade, da bodo lahko živeli v svobodi in v demokraciji. Zgodba je podobna tisti v Ukrajini, med drugim zapiše bloger. 

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]