Ne brez bomb, brez kapitala

28. Jul 2014 13:23

mcdonalds_russiaV petek so ruske oblasti McDonald’s spravile na sodišče in ponovno dokazale, kako nizko so padli odnosi med nekdanjima velesilama.

Najbolj prepoznavna blagovna znamka na planetu ne simbolizira samo ameriškega načina življenja, pač pa tudi čustva, ki jih posamezne države gojijo do zahoda, zato proces pred moskovskim sodiščem, skupaj s Putinovimi četrtkovimi besedami, češ, Rusija, ki naj bi bila po podatkih IMF-a že od marca v recesiji, je za dosego zunanjepolitičnih ciljev pripravljena žrtvovati tudi svojo gospodarsko rast, kaže na vse razsežnosti ukrajinske krize, ki se iz nesmiselnega kljubovanja sprevrača v napetost globalnih razsežnosti.

A Cheeseburgerji, ki po navedbah ruskega urada za varstvo potrošnikov ne ustrezajo tamkajšnjim prehranskim standardom, niso prva skrb ruskega prebivalstva temveč sankcije iz Washingtona in Bruslja.

Toda putin v javnih nastopih ostaja neomajen, a finančno pomanjkanje utegne mnoge ruske družbe kmalu spraviti na kolena. Na koncu Rusom ne bo zmanjkalo bomb, pač pa kapitala. (…več piše Lorax)

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]