“Ne verjamem, da na Janševem zelniku zrastejo tako hudobne misli”

19. Maj 2014 09:48

shod_majniska_dekleracija_2014_2Včeraj je v Ljubljani potekal shod v podporo novi Majniški deklaraciji, ki se ga je udeležilo nekaj tisoč podpornikov predvsem desne politične usmeritve. Ob podpori idejam in vrednotam vseh zgodovinskih majniških deklaracij so zbrani izrazili tudi podporo pravnomočno obsojenemu Janezu Janši. Med drugimi so na govornico stopili. nosilec liste SDS na evropskih volitvah dr. Milan Zver, nosilec liste NSi in SLS Lojze Peterle, vodja Evropske ljudske stranke Joseph Daul ter še nekaj drugih politikov in predstavnikov civilne družbe.

Na shodu tudi ni manjkalo kritičnih besed do tistih, ki, kot je dejal Janša, glave spet obračajo proti Moskvi in mahajo z rdečo zvezdo kot na Rdečem trgu, kakor tudi s t.i. strici iz ozadja.

Blogerka Cerberus pa se je v uvodu zapisa osredotočila tudi na besede, ki jih je na zborovanju izrekel Janša, češ da nam je Kučan napovedal, da bodo sanje trajale le en dan, ko je izrekel »Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan!«.

Blogerka se sprašuje ali je Kučan kaj kriv za te besede? Meni namreč, da Janša nima prav, ko trdi da je Kučan izrekel misel, da bodo sanje trajale le en dan. Temu dodaja, da nekateri sanjajo še danes, sanje pa se jim celo uresničujejo, s čimer se naveže tudi na dogajanja v nekaterih drugih strankah na politični desnici.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]