Nemčija, Avstrija, Švica,… ne prodajajo svojih Telekomov zaradi istih razlogov, kot jih vehementno zagovarja ZL

12. Jan 2015 13:23

Telekom_SlovenijeProdaja Telekoma je v zadnjem obdobju najbolj pereča privatizacijska tema. Združena Levica, ki med političnimi strankami najbolj glasno nasprotuje prodaji državnih podjetij, zahteva celo ponovno obravnavo privatizacije 15 državnih podjetij. Pri tem pa ne izključujejo niti možnosti demonstracij ali referenduma, če pri strankah ne bo posluha.

Dr. Boris Vezjak, ki tudi sam nasprotuje prodaji Telekoma in drugih ključnih državnih podjetij v državi pri tem pa se zavzema za polno transparentno postopkov, v tokratnem zapisu analizira razloge Nemčije, Avstrije, Švice in Nizozemske, zakaj same ne prodajo svojih Telekomov medtem ko od drugih držav zahtevajo da storijo prav to.

“Če moramo mi prodajati svoj Telekom, zakaj ga imate vi v lasti? Implicitna podmena je seveda jasna: ker vi ne prodajate svojega, imamo tudi mi dobre razloge, da ne prodamo svojega – in to celo nekomu med vami.” med drugim zapiše Vezjak.

V nadaljevanju pa predstavi razloge, ki so jih navedle omenjene države in ugotavlja, da so natanko takšni, kot jih očitno v tem hipu najbolj vehementno zagovarja Združena levica in njihovo trdo jedro demokratičnih socialistov.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]