Nemčija pleni zasebna stanovanja za migrante

15. Maj 2017 20:29

Mestne oblasti v Hamburgu naj bi začele zaplenjevati zasebna stanovanja za lajšanje primankljaja nastanitev. “Tarča” oblasti so stanovanja, ki so prazna že več kot štiri mesece.

Razburja pa tudi namen zakaj zaplenjujejo stanovanja. Uporabljali naj bi jih namreč za nastanitev migrantov, ki jih je v Nemčijo ob odprtju meja prišlo okoli dva milijona.

Poročanja tujih medijev povzemajo na blogu Ambasador 21.

V nikoli videni potezi so hamburške oblasti zaplenile šest stanovanjskih enot v Hamm okrožju v bližini mestnega jedra. Zaupnik, ki so ga določile mestne oblasti, sedaj prenavlja stanovanja in jih bo oddal v najem – proti volji lastnika – najemnikom, katere bo izbralo mesto. Tiskovna predstavnica okrožja Sorina Weiland je dejala, da bodo vsi stroški obnove zaračunani lastniku nepremičnine.

Podobni razlastitveni ukrepi so bili predlagani v Berlinu, nemški prestolnici, vendar so jih opustili, ker so bili razglašeni za protiustavne.

Nekateri nemci se sprašujejo, kaj se bo še zgodilo: Bodo oblasti sedaj omejile maksimalni življenjski prostor na osebo in prisilile tiste z velikimi stanovanji, da jih delijo z neznanci… podrobnosti na blogu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]