Nas vse skupaj in Janeza Janšo za naslednje državnozborske volitve čaka nova Patria?

21. Apr 2017 08:37

Kot je znano je specializirano državno tožilstvo na sodišče vložilo tožbo zoper predsednika SDS-a Janeza Janšo, s katero zahteva odvzem premoženja nezakonitega izvora v višini skoraj 400.000 evrov. Ob tem je Janez Janša na Twitterju zapisal “Volitve so blizu in Murgle spet udarjajo z repom. S tem je seveda mislil na primer Patria, zaradi katerega da je bil ob zmago na volitvah.

So tisti, ki menijo, da je bil primer speljan tako, da bi namenoma onemogočil zmago SDS na volitvah v Državni Zbor. To je težko verjetno. Vlekel se je namreč tako dolgo, da je vmes pač lahko prišlo tudi do volitev. Po drugi strani je težko verjeti, da je kaj posebej vplival na volilno telo. Tisti, ki so Janeza Janšo podpirali prej, so ga tudi pozneje, tisti, ki so mu nasprotovali, tudi. Tako bi bilo tudi, če bi Janša bil na koncu obsojen ali oproščen. Zaupanje v pravosodni sistem pač ni najvišje in slovenski državljani ne verjamejo kar tako raznim avtoritetam.

Sedaj se nad Janšo zgrinjajo novi temni oblaki. Bo to negativno vplivalo na podporo Janši in SDS? Odgovarja Sašo Ornik Jin.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]