Obe strani proteste izkoriščata za dokazovanje, da je nasprotna stran nasilna. Je s tem sploh možno premakniti volilno telo?

21. Jun 2020 11:40

V petek so se odvili že osmi protivladni protesti, še enkrat z največjo udeležbo v prestolnici. Po podatkih policije se jih je udeležilo 7000 protestnikov, ti pa trdijo, da jih je bilo mnogo več. Policija je tokrat z zaščitnimi ograjami ogradila celoten trg pred parlamentom, s tem pa je po nepotrebnem omejila možnost protesta, zaradi česar je prišlo do nekaj majhnih, neljubih incidentov.

Več protestnikov ni upoštevalo policije in je preplezalo ograjo, potem pa na Trgu republike posedlo po tleh in prebiralo slovensko ustavo. Čez čas je policija reagirala in jih odstranila iz ograjenega prostora. Pri tem ne s strani protesntikov, ne s strani policije ni prišlo do nasilja. Vse skupaj je potekalo čisto vzorno in je neprimerljivo s prizori, ki jih lahko spremljamo v Franciji ali v ZDA.

Čeprav ni veliko materiala, s katerim lahko ena ali druga stran operira, to ne preprečuje občasno prav absurdnega pretiravanja enih in drugih. Vladna stran v protestnikih vidi ‘črnosrajčnike’, ki provocirajo in napadajo policijo, protestniki pa v delovanju policije vidijo dokaze pretiranega nasilja in celo policijske države…nadaljevanje na blogu Saša Ornika

foto: twitter @Denis_Pokora

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]