“Obrambna vojska” v nekaj dneh ubila tisoč civilistov v Gazi

28. Jul 2014 08:09

foto629Na Bližnjem vzhodu poteka spopad med Izraelom in islamsko fundamentalistično organizacijo Hamas, ki ima grozljive posledice na civilno prebivalstvo; samo v 19 dneh je bilo ubitih okoli tisoč civilistov. Preko sto tisoč ljudi je moralo zapustiti svoje domove v Gazi, nekateri izmed njih pa naj bi si zatočišče iskali tudi v krščanskih cerkvah, ki so zaenkrat varne pred bombami.

Izrael se je tokrat pri zatrtju Hamasove grožnje, ki letno izstreli tudi preko tisoč raket na izraelska mesta, odločil iti do konca, “kolateralna škoda” pri tem pa je civilno prebivalstvo, ki ga Hamas v svoji gverilski taktiki uporablja kot živi ščit.

Javno mnenje v Sloveniji je predvsem zaradi grozljivih prizorov civilnih žrtev Izraelski vojaški intervenciji izredno nenaklonjeno.

Med velike nasprotnike Izraela in njegovih vojaških akcij na Bližnjem vzhodu sodi tudi Rafael Zupančič Raf ki Palestince vidi kot  žrtve tistih, ki so bili v prejšnjem stoletju preganjani in obsojeni na kolektivno smrt.

Izrael razume kot tipično umetno državo, ki je nastala po sili izrednih mednarodnih razmer med in po drugi svetovni vojni.

Oznake: , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]