Jože P. Damijan: vsi od Vilija Kovačiča, SDS do organizacij upokojenih inženirjev so padli na “Disneyland” finto

26. Avg 2017 20:35

Medtem, ko se je uradno začela kampanja za prihajajoči referendum o drugem tiru, ki bo 24. septembra, je vlada istočasno objavila tudi prvi razpis za zbiranje ponudb za pripravljalna dela za gradnjo 2. tira Koper – Divača.

Mnogi to vladno potezo napadajo, češ da s tem dejanjem ravna arogantno in v nasprotju z dobrimi praksami, ki naj bi vladi narekovale, da se vzdrži aktivnosti, ki so predmet spornega zakona, o katerem se odloča na prihodnjem referendumu.

Dr. Jože P. Damijan se ob tem sicer strinja, da Cerarjeva vlada v mnogih primerih ravna skrajno arogantno, a v tem primeru ni takšnega mnenja.

Predmet referenduma konec septembra je namreč zakon o financiranju gradnje 2. tira, ne pa trasa 2. tira. Če torej zakon na referendumu pade, s tem ne pade projekt 2. tira, pač pa pade zgolj čudaški način financiranje njegove gradnje, zaradi česar bi vlada morala poiskati alternativni način financiranja. Vlada zato s tem zgolj začenja s postopki gradnje in tako zmanjšuje nepopravljivo škodo za gospodarstvo.

Seveda pa posamezne strani tukaj bogato manipulirajo, vsaka s svojimi lastnimi partikularnimi interesi. Kako manipulirajo Vili Kovačič, SDS, inženirske upokojenske organizacije, ipd., Damijan našteje v nadaljevanju blogerskega zapisa.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]