Pahorjeva zlagana podoba spravitelja Slovencev

17. Jul 2015 20:14

Borut_Pahor1-150x150Borut Pahor se ob vseh zgodovinskih slovesnostih pogosto predstavlja kot spravitelj – spravitelj Slovencev, prinašalec nacionalne sprave med “brati”, a Boris Vezjak meni, da se predsednik Republike Slovenije v svoji dobronamerni percepciji moti.

“Srečko Knafelc, predsednik društva Zarja spominov, člana Zveze borcev za vrednote NOB, pojasnjuje, da so predsednika republike vnaprej opozorili, da gre za prisilno spravno dejanje, ki je v nasprotju s temeljnim vodilom sprave. In da ne gre za povezovalno dejanje, ker je bilo storjeno v nasprotju z željami zveze borcev ter brez vednosti svojcev žrtev, katerih imena so zapisana na spominskem znamenju padlim v NOB,” je poročal slovenski medij, kar naj bi podkrepilo Vezjakove trditve.

Za konec še ugotavlja, da smo se tako znašli pred popolnim perverznim protislovjem: v tem, ko je pohvalil gesto tamkajšnjega župana kot »pietetno dejanje«, naj bi bila cena zanj polno zanikanje zahteve omenjenih sorodnikov in upoštevanja njihove pietete.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]