Papežev poziv k sprejemu beguncev – rešitev ali obsodba na smrt?

21. Apr 2016 12:23

papez_francisek_wikiPapež Frančišek je v času migrantske krize, ki je konec avgusta lani zajela Evropo, dejal, da bi morala vsaka župnija sprejeti vsaj kakšno migrantsko oz. begunsko družino in ji tako pomagati v njihovih stiskah in jim pomagati pri integraciji v novo okolje.

Sebastjan Erlah pa izpostavlja, da je papež to izjavil v obdobju priprav na razglasitev svetega leta Božjega usmiljenja, ki ga katoličani obhajajo tekoče leto. Vendar, ker tega ni izrekel v moči svoje učiteljske oblasti, čemur pravijo učeno ex chatedra, katoličani ne moralno, niti pravno, niso vezani, da se tega njegovega poziva držijo, opozarja bloger.

Ob tem je bil presenečen, da so  škofje po Evropi resnično zagrabili za te papeževe besede in se v to smer angažirali tako intenzivno, kot so se.  Je pa murskosoboški škof Peter Štumpf ob tem vprašanju pozval k previdnosti in zdravi pameti pri reševanju tega vprašanja. Pri tem pa je naletel na številne kritike. Gre torej za paktiranje Katoliške Cerkve na Slovenskem z državo?

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]