Pariški veleposlaniški trikotnik

29. Jul 2015 07:07

veleposlanistvo_parizZnanjepolitično dogajanje že dolgo ni bilo tako zelo pestro, kot v zadnjem tednu. Poleg hrvaško-slovenskega arbitražnega zapleta je na plan ponovno privrela veleposlanica v Parizu Veronika Stabej. Zunanji minister Karl Erjavec se verjetno te dni v ministrskem stolčku počuti kot kavboj, ki na rodeu jezdi pobesnelega bika. Toda, če je nekako ukrotil slovensko-hrvaškega bika, bi ga s hrbta utegnil vreči pariški.

Kakšne so torej podrobnosti in povezave iz pariškega veleposlaništva? Bloger Kapo v tokratnem zapisu razkriva dogajanje v t.i. pariškem trikotniku spletenem iz Stabejeve, Vivodove in Možganove.

Kot med drugim navaja je imela Stabejeva že dolgo politično brado. “Bila je Drnovškova tiskovna predstavnica, šefica Pahorjevega urada za komuniciranje in muza novinarja Aleksandra Lucija. Med službovanjem v Kanadi Stabejeva rodi hčerko madžarskega diplomata. Stabejeva je tudi zelo dobra prijateljica Vlaste Vivod, ki v resnici vodi Erjavčevo zunanje ministrstvo. Omenimo še, da je bila stalna gostja slovenske rezidence v Parizu tudi hčerka aktualnega zunanjega ministra- Eva Erjavec. Pariška afera je izbruhnila takoj po prihodu Mirjam Terese Možgan na veleposlaništvo. Babi sta se  sprli in prišlo je do uvedbe izrednega nadzora…”

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]