Patria: vsakršna odločitev sodišča bo deležna dvomov javnosti

4. Jun 2013 13:23

V sredo ob 11. uri bo razglašena sodba v enem izmed najodmevnejših procesov v Sloveniji, procesu Patria. Prav zaradi odmevnosti postopka pa je sodišče vključno s pristojnim državnim tožilstvom, prav zadnje dni pred razglasitvijo sodbe deležno veliko, tako bloger Plagiator, neverjetnih ter grobih medijskih, političnih, čisto strankarskih in celo oblastnih pritiskov ter tudi pritiska ulice.

Bloger zato meni, da bo ravno zaradi tega vsakršna odločitev sodišča objavljena to sredo, deležna dvomov javnosti  o nepristranskosti, strokovnosti in neodvisnosti sodstva. Dodaja, da se je poleg tega v to zgodbo popolnoma po nepotrebnem ter ob najmanj primernem času vmešal še sam minister za pravosodje aktualne in tudi prejšnje vlade Pličanič.

Še najbolj pa ga preseneča molk ter nerazumljiva pasivnost največjih slovenskih pravnih avtoritet, ki so še pred kratkim tako radi nastopali v medijih in državljankam ter državljanom na široko razlagali pravne in kazenske vidike grdobij, ki so jih počeli tajkuni, bankirji, direktorji, in mnogi drugi.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]