Petnajst let od napada na Irak

22. Mar 2018 07:06

Dvajsetega marca 2003 se je začela vojna proti Iraku, ki je privedla ne le do padca Sadamovega režima, ampak tudi do dolgotrajnega odporniškega boja proti zasedbenim silam, državljanjski vojni med suniti in šiiti in na koncu celo do vzpona in uničenja groteskne Islamske države. Dobro se je spomniti, da se je ta vojna začela na podlagi laži, da Irak poseduje orožje za množično uničevanje.

V času, ko povsod govorijo o lažnih novicah, se je dobro tudi spomniti, da so tako imenovani resni mediji, ki zdaj svarijo pred ruskimi mediji in raznimi alternativami na spletu, zahodni javnosti prodajali laži in s tem pomagali sprožiti vojno.

To je pomembno, ker živimo v času, ko skušajo Rusijo obtožiti za napad na enega svojih bivših agentov na britanskih tleh, čeprav je taisti agent bil nekaj časa že v ruskem zaporu in bi ga lahko ubili tedaj, če bi to res hoteli, hkrati pa bi vsak napad v letu svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji bil sila nerazumen.

O tem, da se je Irak za ZDA sprevrgel v poraz, mi ni treba ponavljati. O tem sem pisal že pred petimi leti … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]