Podatki GURS-a – nekaterih napak ni mogoče zlahka odpraviti, ampak davek boste vseeno morali plačati

17. Jan 2014 08:02

davek_nepremicnine (1)S 1. januarjem je začel veljati nov nepremičninski davek. Njegova osnova je posplošena tržna vrednost nepremičnin za ketere podatke najdemo v bazi podatkov o nepremičninah Geodetske uprave RS, ki pa še vedno vsebuje mnogo napak.

Napake naj bi sproti odpravljali, a hkrati tudi uspešno dodajajo nove in nove napake, vsaj če sodimo po primeru blogerja Grom-instrela.

Od zadnjega pregleda je namreč, brez da bi vedel, pridobil lep kos sosedovega zemljišča in skoraj polovico njegovega doma. Vse lepo in prav. Kaj pa davek? Po GURS-u je lastnik sam odgovoren za napake in jih mora popraviti ali zahtevati njihov popravek. Toda v omenjenem primeru, ki verjetno ni osamljen, pa referent trdi, da napake ne gre odpraviti kar tako zlahka. V primeru solastništva se morajo namreč s spremembo strinjati vsi solastniki, če pa niste solastnik premoženja, pa sprememb ne morete  zahtevati. Toda davek boste vseeno plačali. Morate, če se nič ne spremeni, spremeniti pa se ne more. Vsaj ne takoj. Ne glede na listine in zemljiško knjigo. Celotno farso v zapisu predstavlja bloger.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]