Podjetja, ki se najbolj okoriščajo z novicami o mariborski seks aferi

4. Dec 2014 08:02

oglasevanje_ravnateljPo tragičnem zaključku »kabinetne afere«, ki se je dogodila v eni izmed mariborskih srednjih šol, se je začelo iskanje krivcev za ravnateljev samomor. Domen Savič izpostavlja tudi oglaševalce in naročnike oglasov.

Savič meni, da je uprava Dela (izdajatelj Slovenskih novice) v prispevku, ki je bil 3.12.2014 objavljen v Dnevniku, dala nedvomno vedeti, da prakse poročanja, zaradi katerih se človek po tednu dni medijskega pritiska ubije, ne bo sankcionirala.

Zaradi omenjenega se je odločil, da v tokratnem blogerskem zapisu izpostavi podjetja, ki so ob mariborski aferi najbolj oglaševala.

Torej, ker so si mediji v mariborskem primeru umivali roke s parafrazo, da se obnašajo tržno naravnano in da so “samo” prenosniki informacij, jih je, po mnenju Saviča, treba udariti tam, kjer tržno naravnana podjetja najbolj boli.

Kot še pojasnjuje Savič, na portalu Slovenskih novic oglase v sklopu svojega sistema prikazuje podjetje iProm, ki skrbi za to, da naročniki dobijo zadostno izpostavljenost. Toda podjetja oziroma agencije, ki opravljajo medijski zakup v njihovem imenu, imajo možnost odločanja, da na portalu, kjer služijo z zgodbami, zaradi katerih naj bi vsaj en človek napravil samomor, ne bodo oglaševala.

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]