Povolilna paberkovanja

16. Jul 2018 12:23

Uvodoma moram priznati, da sem imel do g. Tonina kot politika vselej pozitiven odnos. Vsaj do tiste zamenjave na vrhu NSi. Takrat je bilo jasno, da to ni bila preprosta, naravna zamenjava na vrhu stranke, temveč dolgoročni projekt, katerega cilj je bilo povezovanje NSi z SDS, na katerega ga. Novakova ne bi nikoli pristala, dokler je SDS ujetnica zloveščega in neverodostojnega Janše. Projekt, ki je bil izpeljan z Janševimi trojanci v NSi.

Od takrat dalje je moje mnenje o Toninu bipolarno. Dalj, kot trajajo povolilna prerivanja, bolj sem v dvomih. Kaj pa, če je Toninovo siljenje v levosredinsko vlado le navidezno? Da je pravi cilj tega »pozitivnega odnosa« do sredinsko-leve vlade g. Šarca le navidezno?

Namenjeno temu, da se zavrne možnost sodelovanja Levice oz. g. Mesca. Ko bo ta možnost odpadla (mislim, da še ni povsem), bo Tonin sklical »krščanski referendum« in ugotovil, da njegovi poslanci niso pripravljeni sodelovati v Šarčevi vladi. Način, kako je postal predsednik DZ, ta scenarij jasno nakazuje …piše Emil Milan Pintar

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]