Pozdrav soncu za otroke je kultna vaja

12. Nov 2017 14:07

Ni dovolj, da je slovenska RKC poskrbela za enega največjih finančnih škandalov v samostojni državi? Družbi Zvon Ena in Zvon Dva sta za seboj pustili več sto milijonov evrov veliko luknjo v državnih bankah, ki smo jo polnili davkoplačevalci.

Očitno ni dovolj. Zdaj RKC resnično porazno komentira vajo pozdrav soncu, ki je sklop vaj joge. »Že v vrtcih navajajo otroke na jutranji pozdrav soncu. Pa ne gre za to, da otrok pomaha sončku, kakor pač pomaha muci ali drevesu ob poti, ampak gre za kultno vajo, nekakšen poganski običaj.« Besede urednika revije Ognjišče, Boža Rustje.

Piscev RKC očitno ne zanima, da pozdrav soncu dobrodejno vpliva na psihofizično počutje otrok? Naj raje klečijo na kolenih in se zavedajo smrtnega greha? Celo Univerza Harvard priporoča jogo za otroke, ampak Ognjišče že ve, da je to »poganstvo«. Zakaj bi bili otroci bolj veseli in sproščeni po pozdravu soncu, to pa že ne!

Silovito neznanje tovrstnih avtorjev, ki dodatno sramotijo RKC, je osupljivo. RKC naj se raje spomni, kako je sama povzela »poganske običaje«! Kaj ima Jezus, o njem vse najlepše, opraviti z zeleno smrečico v Cerkvi? Raste morda v Betlehemu? … več (piše: Zdravo Slovenija).

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]