Pozor, komunisti so med nami!

13. Mar 2014 14:43

rdeca_komunisticna_slovenijaS takšnimi besedami je morda marsikdo pospremil novico o nastanku nove politične stranke, Iniciative za demokratični socializem (IDS). Toda za kaj v resnici gre pri novo nastali stranki?

Na omenjeno vprašanje v tokratnem zapisu odgovarja Sašo Ornik – Jin.

V uvodu tako zapiše, da gre za novo stranko na levem političnem polu, ki se vedno bolj drobi in hkrati za še en premik k iskanju bolj socialistične alternative, k nastanku politične stranke, ki bi se lahko resnično oddela v levičarske barve. Politična levica, kakršno smo poznali v preteklih dveh desetletjih, se je namreč ali zaplezala proti sredini na pota ‘tretje poti’, ali pa je postala nesramna mešanica liberalizma, zlizanosti države z gospodarstvom, elitizma in zlorabe simbolov NOB.

V nadaljevanju potegne še nekaj vzporednic s tujino. Dodaja pa tudi, da prihod novih političnih strank kaže na nezadovoljstvo nad obstoječim stanjem in to predvsem na političnem polu, ki sebe imenuje za levico ali levo sredino. Vsekakor pa je dobrodošlo, da se volilnemu telesu ponudi večjo izbiro.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]