Predsednik vlade odslovil Marka Bandellija. Hujših posledic za koalicijo ni pričakovati

15. Nov 2018 08:04

Predsednik vlade, Marjan Šarec, je ministra za kohezijo Marka Badellija, v ponedeljek pozval k odstopu in ta je naslednji dan tudi podal odstopno izjavo. Padec politika iz vrst SAB je prišel po netaktnem elektronskem pismu  županskemu kandidatu Komna, Eriku Modicu, v katerem mu je malodane zagrozil, da kot župan ne bo mogel računati z njegovo podporo.

‘Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev kot kohezija, EU-sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture,’ je zapisal.

S tem je Bandelli prestopil mejo dobrega okusa in to je tudi sam kmalu spoznal, zaradi česar se je opravičil. Prepozno. Predsednik vlade je na svojem facebook profilu takole obrazložil svojo odločitev:

Pozicijo moči, in to ne zgolj svoje, je namreč uporabil v osebnem poznanstvu, s tem pa okrnil zaupanje tako v svojo integriteto kot tudi v poštenost in nepristranskost vseh svojih prihodnjih odločitev in ravnanj. Prav tako je bilo mogoče v medijih zaslediti, da je minister Bandelli državljane, ki so ga prosili za pomoč pri ureditvi razmer na obremenjeni cestni povezavi, v zameno pozval k ustanoviti liste kandidatov za lokalne volitve, s katero bi podprli stranko, katere podpredsednik je. Naj ponovim, izraba politične avtoritete za dosego strogo parcialnih in strankarskih ciljev je nedopustno ravnanje, v nasprotju z etičnim kodeksom in integriteto, ki jo morajo zasledovati najvišji predstavniki vlade.

Več o tem je zapisal Sašo Ornik – Jin.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]