Afera Cimos – slovenski vladi malo mar za delavce

22. Feb 2017 08:37

Zgodba okrog (ne)prodaje Cimosa se čedalje bolj zapleta. V njo so namreč vpletene tri strani. Slovenska vlada, hrvaška vlada in italijanski kupec. Ti v zadnjih tednih nikakor niso mogli najti dogovora, ki bi ustrezal vsem stranem, zato je potencialni kupec, italijanski sklad Palladio Finanziaria oz. njegova družba TCH Cogeme, pred dnevi nakazal, da bo odstopil od nakupa Cimosa.

Pri tem so se začele žolčne debate in iskanje krivca za nastalo situacijo. Je bolj kriva slovenska ali hrvaška vlada?

Don Marko M je na prodajo Cimosa pogledal predvsem z vidika zaposlenih delavcev. Pri tem je stopil na stran hrvaške vlade, katere zahteve po neodpuščanju delavcev so bile ves čas neomajne. In sicer, da novi kupec v dveh letih od nakupa v obratih Cimosa ne bo odpustil niti enega delavca.

Slovenska vlada pa zahteva, da italijani ne bi smeli odpustiti nobenega delavca za dobo 1 leta od dneva nakupa razen, če bi mu delavci predstavljali nevarnost za negativno poslovanje.

Bloger verjame, da hočejo Hrvati preprečiti goljufijo in zaščititi svoje delavce, naši parlamentarci pa da imajo ravno nasprotne namere. Več v zapisu bloga.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]