Prostovoljna razorožitev borcev: kako se je Turnšek ujel v past

5. Okt 2018 07:11

V zgodbi o sklepu predsedstva ZZB za vrednote NOB, ki je spominskim partizanskim četam prepovedalo nošenje muzejskega orožja na prireditvah, že dolgo ne gre le za orožje. Če je kdaj sploh šlo, ugotavlja Boris Verjak.

Protesti, ki se zdaj širijo v borčevski organizaciji proti njihovemu predsedniku Titu Turnšku, v medijski razpravi odrinjajo bistvo dogajanja. Ne gre le za slaboumno presojo predsednika, marveč tudi za njegovo popolno neprimernost, da bi vodil omenjeno organizacijo.

Tit Turnšek je ob celotnem dogajanju klonil pod medijsko orkestrirano tezo, da imajo »njegovi« spominski postroji status paravojaških enot. Očitek največje opozicijske stranke in Janševih medijev in portalov ga je očitno globoko prepričal.

Bloger ugotavlja, da je Janša očitno ujel Turnška v past.  S sprejetim sklepom je Turnšek storil nekaj, česar ne bi rabil: priklonil se je tezi o nezakonitem nošenju orožja tam, kjer takšne prepovedi ni. Toda edino orožje, o katerem bi se v tej zgodbi res morali pogovarjati, je tisto iz orožarn medijsko-politične propagande.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]