Pulitzer je mrtev kot Nobelova nagrada za mir

12. Apr 2017 13:23

Včeraj je potekala podelitev Pulitzerjevih nagrad. Najprestižnejšo Pulitzerjevo nagrado za javno službo sta prejela newyorški časopis Daily News in neprofitni medij ProPublica za poročanje o policistih v New Yorku. New York Times je dobil nagrado za mednarodno poročanje, eno izmed Pulitzerjevih nagrad pa je dobil tudi mednarodni konzorcij v katerega je vključen slovenski časopis Delo.

A, kot so prepričani na blogu Zdravo Slovenija, je včerajšnja podelitev pokazala, da je Pulitzer mrtev kot Nobelova nagrada za mir.

Nagrade namreč podeljujejo sami sebi, velikokrat na podlagi subjektivnih ocen.

Časopis New York Times je za serijo člankov o Rusiji prejel Pulitzerjevo nagrado. “Pulitzer je mrtev, tako kot je mrtev profesionalizem številnih svetovnih medijev,” se je na podelitev novinarske nagrade Pulitzer, odzval novinar Anatolij Šarij, ki je moral zaradi kritike ukrajinske oblasti zbežati iz države, piše RBTH Slovenija.

Nagrado so prejeli novinarji New York Timesa, za članke o tem, kako Vladimir Putin razširja ruski vpliv v tujini, razkrivanje metod, med katerimi so umori in zloraba spleta. Nagrajene so bile reportaže o “vojski trolov”, zlomu strežnikov demokratske stranke in koristi, ki so jih Kremlju prinesla razkritja Wikileaksa… celotna ocena na blogu.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]