Razdrobljenost preprečila zmago levice na evropskih volitvah

28. Maj 2019 06:33

Moram se  strinjati z domiselnim naslovom komentarja volitev v Evropski parlament na Domovini izpod peresa Roka Čakša, da je Šarec ponovno zmagal, čeprav je spet izgubil in Janša je ponovno izgubil, čeprav je spet zmagal. SDS je v povezavi s SLS dobila tri poslanska mesta in s tem zmagala, LMŠ je predvsem zaradi Šarca dobila dve, a levica in desnica sta na koncu izenačili s štiri proti štiri. Če bi to bile državnozborske volitve, bi Šarec spet sestavljal vlado brez Janeza Janša, saj bi lahko računal na DeSUS, SAB in Levico.

Veliko je zadovoljnih in veliko jih lahko razglaša zmago, a tudi nekaj poražencev je, pri čemer za nekatere neuspeh ni nobena katastrofa, medtem ko drugim že naznanja zaton.

SDS in SLS sta dobili tri poslance, LMŠ dva, SD dva in NSi enega.

SMC je mrtva. Kar se dogaja je to, da LMŠ požira volilno telo, ki je skozi slovensko samostojnost podpiralo najprej LDS, zadnje čase pa Jankoviča in Cerarja in se je zdaj že skoraj povsem preseliko k Šarcu. SMC skoraj nima več podpore. Njihov rezultat na evropskih volitvah, 1,6%,  je smešen in tudi ankete za volitve v Državni zbor kažejo na to, da rešitve več ni, četudi se Miro Cerar poslovi in ga nasledi kdo drug. Če smo se kaj naučili, je to, da je v Sloveniji mnogo bolje, kot oživljati propadajočo stranko, ustanoviti novo…piše Sašo Ornik – Jin

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]