Razmislek o odhodu na volišča za volitve v EU parlament

16. Jan 2014 13:24

ep_electionsŠe nekaj mesecev nas loči do volitev poslancev v EU parlament in mnogi se sprašujejo čemu se teh volitev sploh še udeležiti in kje je potrebno iskati razloge za dosedanjo slabo udeležbo Slovenk in Slovencev na evropskih volitvah? Eden izmed razlogov je, po mnenju blogerja Plagiatorja, vedno bolj kritičnem odnos državljank in državljanov do te naddržavne tvorbe.

Med drugim bloger še dodaja, da je od tiste tako zelo poveličevane in obljubljene EU, kot so nam jo prikazovali in kot se nam je prikazovala sama, ostalo le še zelo malo. Deset let bo odkar smo postali člani te druščine in ji v upravljanje predali državo in skoraj vso njeno suverenost ter s tem tudi usodo naše in naslednjih generacij. Prav v teh letih članstva, ko smo živeli pod strogimi normami ter pogledi in nasveti EU, smo zabredli v najhujše težave in se ob tem med sabo še na smrt sprli.

Meni tudi, da se za vse slabo s čimer nas je v preteklem letu, in nas v tem letu še dodatno bo, osrečevala slovenska oblast, lahko zahvalimo centrom moči naših EU gospodarjev v Bruslju in Berlinu ter še kje. (foto: European Commission)

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]