Resnost in neresnost predsedniških volitev. Je Novakova zagotovilo za dokaj normalne volitve?

7. Avg 2017 14:06

V predsedniško tekmo je do sedaj stopilo že kar nekaj kandidatov. Zadnja izmed njih je boj za predsedniški stolček napovedala predsednica NSi Ljudmila Novak. Slednja je tudi ena izmed redkih resnih kandidatk in kandidatov. Tokratne volitve bo namreč zaznamovala vrsta samopromotorjev, humoristov.

Darinka Pavlič Kamien je vstop Novakove v predsedniško tekmo pokomentirala na svojem blogu.

Vstop Ljudmile Novak v predsedniško kampanjo me navdaja z upanjem, da bomo imeli kolikor toliko normalne volitve, z vsaj eno žensko in z nekaj malega kandidati, o katerih je vredno razmisliti Zelo jasno je tudi, o katerih kandidatih razmislek niti ni potreben. In imeli bomo še en pošten drugi krog.

Še pred nekaj meseci sem pisala o nedvoumni in blic-krieg zmagi aktualnega predsednika Pahorja ter svetovala vsakomur, ki bi se lotil tega podviga, naj raje odneha, ker si bo prihranil vsaj nekaj denarja, če že ne časa in živcev. To, da Pahor še vedno ostaja močan favorit za končno zmago, ostaja dejstvo, a zmaga z lahkotnim tekom na 100m, kot se je še pred meseci zdelo, ni več tako zelo enostavna in na dosegu roke. Četudi velja, da bi bila zmaga katerega koli drugega kandidata prvovrstna politična senzacija… nadaljevanje na blogu.

hoomstock-polsi-klik

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]