“RKC hoče Janšo narediti za mučenika”

8. Jul 2014 20:37

shod_majniska_dekleracija_2014_2Še nekaj dni nas loči do predčasnih volitev zato je intenziteta prepričevanja volilcev prešla v zaključno in najbolj odločilno fazo. Mnogi analitiki so namreč prepričani, da je ravno zadnji teden volilne kampanje pogostokrat najbolj odločujoč.

Rafael Zupančič Raf je naredil nekakšen prerez predvolilnega dogajanja in strank, ki se potegujejo za glasove volivcev.

Skrbi ga to, da naj bi Miro Cerar privatiziral vse domove za starejše, kar lahko pomeni diferenciacijo oskrbe na revne in bogate. Pri DeSUS se sprašuje, zakaj se že dvajset let upokojenci vedno znova pustijo peljati žejne čez vodo. Nekaj besed nameni tudi Virantu, ki je, v stilu njegove predvolilne nekakšne rap reklame, že zdavnaj odrepal v politično zgodovino. Ne more tudi mimo slovenske RKC, ki je javno stopila v bran zaprtemu Janši. Bloger k temu pripomni, da izgleda, da hočejo narediti Janšo za mučenika pri čemer se ne bi čudil, če ga bodo še za časa njegovega življenja razglasili za blaženega.

Ob tem pa izrazi pričakovanje, da končno dobimo neko normalno desno stranko. Bloger meni, da bi to sicer lahko bila NSi, če se nebi prepustila vplivu in programu SDS.

Na levici pa je hecno slišati levičarje, ki razlagajo, da so za socialno državo, vedo pa kaj pomeni konkurenčnost gospodarstva, ki socialo ukinja….

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]