»Ruska afera« – polom medijev v ZDA

26. Mar 2019 08:37

Včeraj je bil objavljen povzetek poročila raziskave ruske vpletenosti v ameriške volitve in odgovornost predsednika Donalda Trumpa. Ugotovitve so bile za nasprotnike Trumpa nič kaj razveseljive, saj tožilec ni ugotovil nič kaj pretresljivega.

Posebni preiskovalec Robert Mueller v svojem poročilu navaja, da ni dovolj dokazov, da je predvolilna kampanja Donalda Trumpa sodelovala z Rusijo.

Ameriški osrednji mediji so od leta 2017 obsedeno ukvarjali ne s propadajočimi mesti ne z epidemijo brezdomstva in ne z nedostopnostjo univerzitetnega šolanja in kakovostnega zdravstva za večino Američanov, temveč z »ruskim vplivom«. Za nenehne vojne in krute socialne razlike ameriška politika nujno potrebuje izgovor, ker s komunizmom ne morejo več strašiti, je dobra kar Rusija, saj je daleč in večina državljanov iz ZDA o njej nima pojma. Povprečne ameriške predstave o Rusiji namreč izvirajo iz filmov Jamesa Bonda. Američani ne vedo, da so v marsičem bolj osiromašena družba kot Rusija. Pravzaprav tega ne smejo vedeti, ker sicer bi se razbila iluzija o tem, da so ZDA »najboljša demokracija« na svetu… nadaljevanje na blogu Zdravo Slovenija

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]