“Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodil kolaps, ki bo Evropo pokopal pod seboj”

31. Avg 2016 08:37

Zadnje dni se na vso moč poskušam spomniti naslova knjige, ki sem jo brala že leta nazaj. V njej se skriva odlomek, ki sem si ga pa brez težav zapomnila.Po materini smrti sta ostali dve hčerki. Prva je bila nuna, ki je šla v samostan, druga pa je ostala doma- neporočena, ker ni imela priložnosti, da bi zaživela kot ženska, pač…morala je negovati mamo in se v celoti posvečati tej tiranski ženski. Po njeni smrti je nuna zahtevala za obe sestri enak delež dediščine. Pa jo vpraša sodnik, ki se mu je zdela zahteva krivična – zakaj vendar. Pa je odgovorila:”Za mamo sem molila. To je povsem enakovredno sestrinemu več desetletnemu sobivanju z mamo.”

Od druge svetovne vojne je minilo že 71 let in človek bi pričakoval, da je bilo dovolj časa, da bi se človeštvo lahko naučilo, kaj je prav in kaj narobe. Pa se ni. Vedno bolj kaže, da svet dela napake, ki življenje na tem planetu vodijo v katastrofo.

Dolgo sem se nekako tolažila, da je samo pri nas vse narobe, da so tisti drugi, ki živijo onstran slovenskih meja, bolj pametni, bolj razsodni, bolj vizionarski. A kaže, da ni tako. Angela Merkel je tej Evropi, v katero smo vstopili 1. maja 2004, s svojo nerazumljivo (milo rečeno) politiko zadala smrtni udarec …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]