Šarec za Che Guevaro

7. Feb 2019 07:07

Vlada se po notranjepolitičnih pretresih na ministrstvu za kulturo očitno seli na zunanjepolitični parket, ki bi lahko ponovno razdelil koalicijo.

Zunanji minister Miro Cerar je namreč pred dnevi predlagal, naj Slovenija prizna Juana Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele, čemur pa niso naklonjene vse koalicijske partnerice.

Malenkost šaljiv predlog vladi oz. Marjanu Šarcu na svojem blogu daje Tino Mamić:

Šarec bo po mojem “modro” predlagal, da Republika Slovenija za venezuelskega predsednika prizna Che Guevaro. Beseda slovenske diplomacije itak ne šteje veliko, vpliva na prekomorsko Venezuelo pa sploh nima nobenega. Torej škode ne bo nobene. Po drugi strani pa bo Levica skupaj s svojimi vladnimi kolegi dobila bonbonček. Tako kot že večkrat doslej.

To bi bilo povsem v Šarčevem slogu: malo norčevanja, malo arogance in nobene vsebine. Kar bi seveda v zvezde kovali naši glavni mediji in mnenjski voditelji.

Bo kdo oporekal, da je Che Guevara že pokojni. V Sloveniji to pač ni problem. Tudi Zveza takoimenovanih borcev je druščina politikov, ki so se rodili veliko let po koncu vojne. In Tito je danes med mnogimi Slovenci bolj čaščen kot je bil v času režima…nadaljevanje na Mamićevem blogu

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]