Se bo SDS odpovedala Irglovi?

19. Jun 2014 13:23

irgl_grilcPoraženka pri referendumu o arhivih Eva Irgl je reagirala zelo povprečno človeško: tako, da je krivdo prevalila na druge, nazadnje pa dodala še žalitev davkoplačevalcev, da se ne zavedajo, kako pomembno je iti na referendum, pri tem pa spregledala vrsto drugih pomembnih dejstev, je prepričan Uroš Blatnik.

Eva Irgl je bila tudi prvopodpisana pod referendumsko zahtevo o arhivih, zato nekateri rezultat označujejo tudi kot njen poraz.

Blatnik dodaja, da je bilo nasprotovanje noveli zakona o arhivih rezultat preživetega, s čustvi nabitega in skreganega z razumom, nasprotovanja vsemu, kar prihaja z leve strani političnega pola skratka sad iracionalnega ekstremizma. Zato se mu tudi zdi razumljivo, da se je šef SDS, ki da je člane stranke discipliniral po metodi demokratičnega centralizma, držal ob strani.

Po njegovem mnenju se bo sedaj SDS, po vzoru nekdanje Zveze komunistov, tudi odpovedala Irglovi, ki pa jo je stranka kljub vsemu vključila na listo kandidatov za prihajajoče državnozborske volitve.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]