Se Jože P. Damijan ponuja, da bi prevzel Varoufakisovo vlogo v morebitni vladi Združene Levice?

23. Jul 2015 13:23

damijan811Znani slovenski ekonomist dr. Jože P. Damijan je na svojem blogu objavil že mnogo zapisov v zvezi z reševanjem grškega vprašanja pri čemer je najpogosteje zelo kritičen do politike Evropske unije.

Bivši poslanec Marko Pavlišič se z njegovimi ugotovitvami nikakor ne strinja in se celo sprašuje ali se nemara Damijan ponuja za novega ministra oz. si pripravlja teren, da bi v morebitni bodoči vladi Združene Levice prevzel vlogo, kot jo je prevzel njegov somišljenik Varoufakis v Grčiji.

Uvodoma v zapisu, ki je ostra kritika Damijanovega videnja situacije, tako piše:

“Čudežni deček slovenske ekonomije, dr. Jože P. Damijan, je na svojem blogu objavil šokantno ugotovitev, da strukturne reforme na kratek rok nimajo efekta. In, da je edini način, če želi država povečat BDP na kratek rok, da država nekdo začne trošiti več. In da je učinek več trošenja, nekajkrat višji od učinka kakršnhkoli masivnih strukturnih reform,

Če ni to nova najnižja točka našega levičarskega zalepljenca, pa ne vem kaj je. Že od kar so se pojavili prvi znaki recesije se nonstop ponavlja, da strukturne reforme seveda ne dajejo trenutnih rezultatov, ampak srednje do dolgoročno vzpostavljajo ustrezno strukturo gospodarstva in države, ki zagotavlja dolgoročno stabilnost…”

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]