Se na mariborski osnovni šoli res odvija islamizacija otrok?

18. Feb 2016 13:23

“Po tistem, ko so si nekateri učenci osnovne šole Toneta Čufarja v Mariboru ob Prešernovem dnevu v sklopu kulturnih vsebin ogledali film z islamsko tematiko – film Zeleno kolo (Wadjda), ki govori o odraščajoči deklici v Savdski Arabiji, so z megabombastično nedokazano trditvijo že v naslovu, češ po osnovnih šolah Slovenije se odvija nevarna in za nameček načrtna islamizacija Slovenije, začeli prispevek pri Janševi Nova24TV…”

Boris Vezjak se s trditvami Nova24TV nikakor ne more strinjati. Poleg tega, kot piše, niso ob tej trditvi ponudili niti enega dokaza in so svojo naslovno ideološko agendo nato skrili za domnevne strahove staršev, vendar kasneje niso predstavili niti enega njihovega tovrstnega mnenja, da bi se z njim vsak minimalno legitimirali, kaj šele česa bolj otipljivega.

Podpisana Nina Knapič je zgolj pridobila mnenje ravnatelja Dušana Merca, ki je dejal, da je takšno dejanje »bedarija« in da bi bilo treba zahtevati šolsko inšpekcijo. Argument? Ta film ni povezan s slovensko kulturo.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]