Šircelj, kot delodajalec k Manssonu na Švedsko: “Se je tudi tukaj pojavil najmanj 10 % »ocvirk« za SDS?”

18. Dec 2015 09:03

sircelj.Komaj se je za SDS in njihovega prvaka Janeza Janšo končala Patria, že imajo novo afero DUTB v glavni vlogi katere je Šircelj in njegovo delovanje v tej družbi leta 2013.

Šircelj je osumljen pomoči pri nadaljevanem kaznivem dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Pomagal naj bi s tem, da se je v času med 7. in 22. marcem 2013 v Ljubljani in Stockholmu dogovoril za sodelovanje z družbo Quartz+Co in Manssonom, na podlagi tega pa je DUTB sklenila svetovalno pogodbo s Quartz+Co.

Kot piše bloger Amsel, se pri aferi DUTB kaže podoben način delovanja, kot pri aferi Patria. Šircelja naj bi najprej imel uvodno dopisovanje z Torbjörn Manssonom, nato pa je odpotoval na Švedsko in se tam sestal z njim. Bloger ob tem pripomni, da je sam več kot 20 let delal na kadrovskem področju, na najvišjih mogočih položajih, pa se ne spomni primera, da tisti, ki zaposluje gre na pot k kandidatu za službo.

Če pa pomislimo na velikost omenjenega zneska 2,8 mio €, pa nam je kar jasno, da je to znesek, kjer že pričnejo nastajati razne skice z »deleži sekancev« in opremljene z delitvenimi shemami… več podrobnosti v zapisu

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]