Slovenci bi se lahko iz ameriške volilne izkušnje veliko naučili

13. Nov 2016 10:03

ekonomska_politikaPo bitki je lahko biti general. Zdaj vsi pametujemo. Po tako nepričakovanem zasuku v ameriški predsedniški kampanji pa so debate sploh vroče, analize bolj temeljite in poglobljene, vprašanja zakaj se je tako obrnilo in kakšna bo zdaj prihodnost ZDA in sveta, se odpirajo sama po sebi.

Prejšnjo demokratsko nominacijo pred osmimi leti je Hillary v boju z Barackom Obamo izgubila. Njena tokratna nominacija torej pomeni, da demokrati v osmih letih vladanja Obame niso pridelali, izoblikovali in si pripravili boljšega kandidata za novo zmago. Tako so v bitko poslali le še »second best« bojevnika, ugotavljajo na blogu Kamien komunikacije.

Hkrati ugoravljajo, da bi se Slovenci lahko iz ameriške volilne izkušnje veliko naučili. Po bitki je treba takoj stopiti skupaj za obnovo države, odnosov, razmerij. Razdeljenost in trmarjenje »iz inata« ali užaljenosti upočasnjujejo uvajanje sprememb in razvoj  Mi smo razdeljeni vsaj že od osamosvojitve dalje. Naša razdvojenost se poglablja, ne zmanjšuje. Ljudje v Sloveniji smo še vedno levi in desni.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]