“Slovenija pa potrebuje najmanj polovico manj županov”

14. Avg 2014 07:04

k4608991_volitveV Murski Soboti se je pojavil plakat, ki naj bi ga postavila meščanska civilna iniciativa, s katerim občankam in občanom mestne občine Murska Sobota sporočajo, da Sobota rabi novega župana.

V današnjih ekonomskih, socialnih in političnih družbenih razmerah je zagotovo težko biti župan. In še veliko težje je v takšnih razmerah zadovoljiti želje, zahteve in potrebe posameznih skupin občanov in še toliko bolj celotne občinske skupnost, meni Plagiator.

Če k tem znanim političnim, denarnim in ekonomskim  težavam s katerimi se ves čas srečuje večina lokalnih skupnosti in njihovih županov, prištejemo še pogosto politikantsko motivirane zahteve in neprestane očitke posameznih političnih grupacij v občinskih svetih in veliko ter razdrobljenost države na 212 slovenskih občin, naj bi izpadla  podoba naše lokalne samouprave že prav tragikomična.

Bloger ravno zaradi tega meni, da bi bilo najbolj optimalno, če bi se v Sloveniji število občin prepolovilo. S tem bi se prepolovilo tudi število županov, občinskih svetov in druge upravne, samoupravne, tehnične ter birokratske, tako ali drugače plačane in honorirane, organizacijske lokalno upravljavske sile.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]