Slovensko sodišče nasilnežu: če vam žena žali mater, jo udarite le enkrat!

30. Nov 2015 09:37

druzinsko-nasiljeTako je dejansko presodilo slovensko sodišče v primeru družinskega nasilja.

Sodba obravnava primer družinskega nasilja na področju Grosupljega. Po navedbah obtoženca ga je žena usodnega dne z zmerjanjem, da je mamin sinček, zbudila iz dremeža. Obtoženi se je umaknil v drugo sobo, a žena ni odnehala, saj ga je najprej poslala, kot navaja sodba, »v pičku mater«, nato pa je v isti kraj poslala tudi mater obtoženca. Ker se žena kljub ponovnemu opozorilu obtoženca ni umirila, jo je ta najprej »z roko večkrat klofnil po obrazu, nato pa jo je vrgel po tleh in se ji usedel na trebuh, ob tem pa jo še naprej klofutal po obrazu, v posledici česar je utrpela udarnino trebušne stene in obtolčenje levega lica,« navaja sodba.

Po presoji okrajnega sodišča v Grosupljem pa za umiritev izbruha zmerjanja in psovanja zadošča, da mož ženi prisoli eno klofuto, nikakor pa je ne sme udariti večkrat. V nasprotnem primeru bo vsak nadaljnji udarec obravnavalo kot obteževalno okoliščino.

Takšen nauk namreč ponuja sodba okrajne sodnice Biserke Zupanec, katere kopijo so pridobili na Pod črto in jo v nadaljevanju zapisa lahko preberete v celoti.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]