Socialni demokrati s programom Samozavestna Slovenija na državnozborske volitve

9. Apr 2018 07:43

Člani programske konference SD so danes potrdili program z naslovom Samozavestna Slovenija 2018-2026. Kot je v nagovoru povedal predsednik stranke, Dejan Židan, ‘program temelji na desetih strateških ciljih, 110 področnih ciljih in več kot 500 ukrepih. S programom želijo in nudijo pot Sloveniji za preboj med 10 najboljših držav v Evropi,’ poroča STA.

‘Socialni demokrati razumemo, da če naredimo napako, jo tudi priznamo. Ne bežimo. Se opravičimo in ne iščemo drugih krivcev od Karantanije dalje. Ne zvalimo je na koalicijske partnerje, ali posamezne družbene skupine. Priznamo napako in jo popravimo,’ je povedal Židan.

V osmih letih nameravajo Socialni demokrati svoj program uresničiti in državo uvrstiti med deset najuspešnejših držav, pri čemer so za vzor skandinavske držav. Definirali so tri prioritete. Te so boj za družbeno enakost, odporno gospodarstvo in varnost kot predpogoj blaginje. Kot je povedal Židan, je neenakost družbeno zlo, ki vodi v konflikte.

Ta neenakost po njegovih besedah prihaja v različnih oblikah, od dohodkovne, do neenakosti pred zakonom in dostopa do zdravstva. Zato bo med prioritetnimi nalogami stranke tudi sanacija zdravstva, pri čemer je treba povečati delež BDP namenjen za zdravstvo s trenutnih 8,6% … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]