Socialni demokrati: sovražni govor, ki te ne ubije, temveč naredi močnejšega

12. Dec 2018 09:37

Boris Vezjak se je v svojem zadnjem zapisu dotaknil poročila v obliki Slovenske tiskovne agencije, ki je po njegovem genialno. V njem so namreč vsi nesporazumi, ki zadevajo aktualno razpravo o sovražnem govoru, vsa politična moč, vsi nesmisli itd. Začetek gre takole …

V SD za odločno reakcijo na pojave sovražnega govora

Ljubljana, 10. decembra – Nujna je odločna družbena reakcija na pojave sovražnega govora, so se strinjali sogovorniki na današnjem posvetu SD o dvigu kulture dialoga. Niso pa si bili povsem enoti o morebitni potrebi po spremembi zakonodaje, ki bi podrobneje naslavljal tovrstne pojave.

Ob tem se sprva poraja vprašanje, kaj so v tem dialogu stranke pravzaprav napovedali. Po naslovu sodeč odločno reakcijo, kar pa iz povedanega ne gre videti. Še več, odkar je Ministrstvo za pravosodje v rokah stranke SD, nam obljubljajo le to, da glede boja proti sovražnemu govoru ne bodo nič spremenili.

Dialog je pustil precej stvari nedorečenih. Tako tudi bloger ugotavlja, da je strankarska razprava aktivnih politikov in ministrov o »kulturi dialoga« bolj kot kaj drugega vplivala na krepitev duha nekaterih udeležencev.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]