Sovraštvo na sovraštvo … referendum?

21. Dec 2015 08:07

volilna-skirnjaNovela zakona o zakonski zvezi je bila na včerajšnjem referendumu zavrnjena, saj naj bi po neuradnih izidih za zakon glasovalo slabih 37 odstotkov, proti pa dobrih 63 odstotkov volivcev. O zavrnjeni noveli se je razpisala tudi Ajda, ki je povedala več o samem sovraštvu.

Sovraštvo izvira iz ignorance (ignoránca -e ž (ȃ) ekspr. nevednost, omejenost), kar pomeni, po domače, da tega v tistem trenutku nismo razumeli oziroma nismo poznali. Zdaj razumemo. Po zaslugi ogromno raziskav iz različnih področij vemo, da je odraščanje v različnih okoliščinah odvisno od ljubezni in vzgoje, ki jo prejmemo in ne od spola staršev. Vemo, da smo vsi ljudje, ne glede na naš izvor, sposobni doseči vse, poudarja blogerka.

Slabo ji je ob misli, da mora iti na volišče in odločati o tem, da se bo lahko človek, ki ga ta trenutek sploh ne pozna, poročil z osebo, ki jo ljubi. Ne želi si živeti v državi, kjer ustavno sodišče omogoča, da večina odloča o osebnih odločitvah manjšine. Meni namreč, da odločamo o stvareh, ki bi morale biti samoumevne. Kaj pa menite vi?

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]