“Spomnimo se, da so v imenu boja proti sirskemu diktatorju Francozi podpirali upornike v Siriji”

8. Jan 2015 13:23

Charlie-Hebdo-2015-11Včerajšnjem grozljivem napadu islamskih skrajnežev na novinarje francoskega satiričnega časopisa Charlie Hebdo je na noge dvignil vse zahodne države, napad pa so ostro obsodili tudi drugod po svetu.

Pri tem tragičnem napadu pa “moramo narediti korak nazaj, proč od čustvenega odziva. Na mestu je racionalen premisek, kaj se dogaja v svetu in zakaj je toliko muslimanov pripravljenih za svoj prav uporabiti nasilje, četudi se s tem obsodijo na smrt.” meni Sašo Ornik Jin.

Pri svem skupaj namreč ne smemo pozabiti, da pripadniki Islamske države vsak dan v Iraku in Siriji ubijejo na desetine nedolžnih ljudi. Skrajneži pod drugim imenom podstavljajo bombe v Egiptu, Jemnu. V Libiji divja državljanjska vojna. V Afganistanu in Pakistanu ekstremizem nikakor ni poražen, čeprav je NATO v Afganistanu razglasil konec svojih operacij in ZDA v Pakistanu z brezpilotnimi letali napadajo skrajneže, pri čemer umira ogromno civilistov. Ne pozabimo, da še ni dolgo od grozljivega napada na pakistansko šolo, kjer je bilo ubitih 145 ljudi.

Ornik je prepričan, da krivda za takšno radikalizacijo ne leži samo pri muslimanih samih, ampak tudi pri neustrezni politiki oblasti po zahodnih državah in med drugim spomni na to, da so v imenu boja proti sirskemu diktatorju Francozi podpirali upornike v Siriji, tudi če je bilo že od začetka jasno, da obstaja nevarnost prevlade skrajnežev. Ti so na koncu res prevladali.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]