Sporočilo volivcev je jasno: le še ene “brezvezne volitve”

29. Okt 2017 10:33

Velika večina volilnih analitikov in samooklicanih strokovnjakov je napovedovala volilno zmago g. Pahorja že v prvem krogu, verjetno celo z dvotretjinsko večino. Skratka, zanj naj bi bile to v naprej dobljene volitve.
Ko so volilci njemu in napovedovalcem s svojimi glasovi primazali klofuto, je prvi uvrstitev v drugi krog proglasil za zmago. Pri tem pa je človek, ki želi biti predsednik vseh Slovencev za vse čase, namerno spregledal, da ga je volil komaj vsak peti Slovenec!
Analitiki pa so začutili nepremagljivo potrebo po iskanju vzroka za svoj napovedni kiks. In našli so ga: z veliko strokovnih besed, računalniških simulacij in zapletenih algoritmov so ugotovili, da je temu kriva velika volilna abstinenca.

S tem seveda niso povedali nič, le vprašanje so potisnili za eno stopnjo nazaj. Če je relativnemu porazu g Pahorja (glede na napovedi) bila vzrok velika volilna abstinenca – kaj pa je bil vzrok velike volilne abstinence?!
Odgovor je jasen vsem, ki ga hočejo sprejeti. Volilci smo namreč ocenili, da so to še ene brezvezne volitve, za Slovenijo še ene v naprej zgubljene volitve. Da je ponujeni »jagodni izbor« kandidatov pravzaprav sramotenje in oblika zaničevanja volilcev … več (piše: Emil Milan). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]