Sta se Cipras in Varoufakis z referendumom modro izognila Ukrajinskemu scenariju?

30. Jun 2015 13:23

NO supporters demonstrate in AthensV nedeljo bo v Grčiji potekal referendum katerega je grška vlada napovedala potem, ko je zavrnila zadnjo ponudbo posojilodajalcev. Voditelje evropske unije je odločitev grške vlade zelo presenetila in so potezo med drugim označili za egoistično. Toda ali je odločitev za referendum zares tako slaba odločitev?

“Moje mnenje je, ne glede na vsa diskreditacijska zahodnjaška neoliberalna posilstva na Grčijo v zadnjih mesecih, da sta Alexis Tsipras in predvsem genij Yanis Varoufakis s tem referendumom povlekla še eno izredno nepredvidljivo modro potezo več.

Res je, lahko bi kdo rekel “pa saj sta bila izvoljena za odločanje v imenu ljudstva, zakaj potem referendum”, ampak zadeva je logična. Desničarski neoliberalni ekstremisti v Grčiji, navdahnjeni s kolegi iz večine članic EU, bi to priložnost, da bi Tsipras in Varoufakis sama odločila o izstopu Grčije najmanj iz evroobmočja, še kako izkoristili za nekontrolirane nerede po državi…

Scenariji, katere smo že videli, nazadnje v Ukrajini. S tem pa, ko se je napovedal referendum, sta jih Tsipras in Varoufakis dobesedno razorožila oziroma jih usmerila v edino krovno orožje demokracije – glasovanje na volitvah.”, med drugim piše bloger Don Marko M.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]