Ste že ugotovili, da vsi begunci in migranti niso visoko izobraženi angelčki?

8. Jan 2016 08:37

cologne_hbDa bi se lahko uspešno lotili problema, morate najprej poiskati resnico. Toda v črno belem svetu razdeljenem na naše in vaše, je to pogosto zelo težko, sploh še, če so meje že utrjene.

Ne, vsi begunci in migranti, ne tisti, ki so že zdavnaj preselili iz kakšne evropske države v drugo, ali so prišli celo še iz bolj oddaljeni krajev s povsem drugačno kulturo in religijo, ne tisti, ki se v trumah valijo v Evropo zdaj, niso visoko izobraženi angelčki. Niti niso vsi podivjani posiljevalci. So takšni in drugačni, dobri in slabi, pošteni in pokvarjeni, izobraženi in primitivni. Tako kot mi vsi. Toda zdi se, da je to že resnica, ki se ji sme pogledati v oči. Zdi se, da obstaja želja, da bi se vse slabo, ki prihaja z begunci in migranti, preprosto zamolčalo…

O vzrokih, posledicah, odzivih, ipd. na množične napade, rope in tudi nekaj posilstev, ki so se zgodili na Silvesterski večer po nemških mestih, po zadnjih informacijah pa tudi v Avstriji, Švici in na Finskem, piše Sašo Ornik – Jin.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]