“Strici iz ozadja” so znova udarili

8. Okt 2015 08:37

dv499043a_senca_strici_korupcijaNedolgo nazaj je pravi medijski vihar povzročil direktor Kolektorja iz Idrije Stojan Petrič, kateri preko kapitalski povezav obvladuje tudi podjetje FMR d.d.. Prah se je dvignil, ko je podjetje FMR kupilo časopisno hišo Delo. Takrat so se pojavili očitki, da “strici iz ozadja” ne dovolijo, da bi mediji dobili pametne lastnike.

Bloger Cinik pa sedaj prav tem očita, da so se ob tovrstnih izjavah zelo motili. Namreč “nepametni” lastnik oz. Petričev Kolektor je kupil tuje podjetje. Pa ne katero koli podjetje, “strici iz ozadja” so omogočili da je koncern Kolektor kupil 51-odstotni delež v švicarskem podjetju Micro-Motor in začel selitev njegovih poslov, vključno z razvojem izdelkov, proizvodnjo in administracijo, v Slovenijo.

“Ob tej novici sem postal zbegan, pa ne zaradi moči “stricev”, ampak da  Kolektor seli vse v Slovenijo. Halo!  V takšno “okolje”? Če kdo lahko stoka o okolju so to predvsem idrijska podjetja. Zabiti med idrijske hribe še poštene ceste ne premorejo. To je pa skoraj vprašanje ali je g.Petrič pameten lastnik. Dotolkla pa me je vzopredna novica, da ima Kolektor iz naslova denarnega toka možnost novih investicij do 100 milijonov €. Je Idrija še v Sloveniji?”

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]