Terorizem postaja vsakdanji pojav in zgolj še en prispevek pri poročilih

24. Jun 2016 08:37

Ob nedavnem terorističnem napadu v Orlandu, na Floridi, v katerem je bilo ubitih 49 ljudi, sem dobil neprijeten občutek, da je terorizem postal nekaj vsakdanjega, nekaj, o čemer se niti medijem in politikom ne da več na dolgo razglabljati. Da je terorizem islamskih skrajnežev, ki so pač ta trenutek največja nevarnost, postal le še del političnih spopadov in da se bo v prihodnje skušalo le te prikazovati kot manj ali bolj pomembne, glede na to, komu bo to v korist.

Tako v uvodu zapiše Sašo Ornik Jin, ki med drugim ugotavlja, da bo v prihodnje napadov še več, a bo vse postalo nepomembno. Sledil bo zgolj kakšen politični spopad med desnico in levico v glavnem pa bo ostalo zgolj še pri enem prispevku pri poročilih.

Kaj se je zgodilo s terorizmom, ki bi po vseh posredovanjih ZDA v Iraku in Afganistanu, ko so začele vojno proti terorizmu, že zdavnaj moral proč, a se je do danes le še okrepil? Obstaja očitno le širokoustenje ZDA pri čemer je dobro, da je v Siriji konkretno posredovala vsaj Rusija in s tem preprečila še večje širjenje Islamske države.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]